Deze pagina afdrukken

Workshop 'Herken ouderonthechting'

Wat:
Workshop over de signalen van ouderonthechting van ouder en kind en wat je als professional (preventief) kunt doen. 

Voor wie:
Professionals die in hun werk te maken hebben met cliënten/gezinnen in scheiding.

Wanneer:
Wordt nader bekend gemaakt. 

Waarom deze workshop:
Professionals die werken met gezinnen in scheidingssituaties komen het in hun werk regelmatig tegen: wanhopige (vaak de uitwonende) ouders die het contact met hun kinderen (dreigen te) verliezen en er alles aan willen doen om de andere ouder (en instanties) te overtuigen dat zij echt wel een goede ouder zijn. Dit komt vaak doordat in conflictsituaties ouders elkaar onder de loep nemen en, zoals gezegd wordt, uit zorg voor de kinderen, de controle willen houden over de situatie bij de andere ouder. Het conflict, en de daarmee samenhangende miscommunicatie en machtsposities, brengt met zich mee dat de andere ouder a.h.w. gediskwalificeerd wordt, met alle gevolgen van dien voor de kinderen. De impact van ouderonthechting op de kinderen is enorm! Maar wanneer is er nu sprake van ouderonthechting? Waaraan herken je dat? En wat kan jij doen als professional?

Op welke signalen van ouder en kind moet je als professional letten en wat kun je preventief doen om ouderonthechting of het verergeren daarvan te voorkomen?

Klik hier voor de flyer 'Herken ouderonthechting'.

Data: 
Wordt nader bekend gemaakt. Interessa? Laat het weten! 

Tijd: 
13.30 - 16.30 uur. 

Locatie:
Croesinckplein 24-26, ingang A, ruimte 19.1. 

Maximale groepsgrootte: 
24

Aantal bijeenkomsten: 
1

Aangeboden door: 
Het Scheidingspunt Zoetermeer, i.s.m. Heleen Koppejan.

Contactpersoon voor vragen en/of aanmelden:
Meerpunt Inlooppunt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.nl of 079-3310325.

Kosten:
Kosteloos.