We maken op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden.

Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het gebruik van onze cookies.

verberg deze melding

Workshop 'Aandacht voor samengesteld gezin'

Wat:
Workshop over de dynamiek van een nieuw samengesteld gezin met handvaten die bij kunnen dragen aan het succes in het hervinden van een nieuw balans.


Voor wie:
Deze workshop is bedoeld voor (stief)ouders en professionals

Wanneer:
Donderdag 12 mei 2022.

Wat: 

Een samengesteld gezin werkt echt anders. Nieuwe relaties, tussen partners en (stief)kinderen en (stief)ouders, kunnen een samengesteld gezin ingewikkeld maken. Het contact tussen een kind en de stiefouder gaat bijvoorbeeld niet goed, een ouder staat tussen de nieuwe partner en het kind in of de stiefouder voelt zich buitengesloten en niet gewaardeerd. Hierdoor kunnen conflicten en onrust ontstaan bij (stief)ouders en kinderen. Toch kan een samengesteld gezin ook leuk en gezellig zijn. Maar dit gaat meestal niet vanzelf.

 
Als professional kun jij je machteloos en onzeker voelen. Hoe werkt dat samengesteld gezin nou eigenlijk en waar heb je rekening mee te houden? Je merkt dat een kind het moeilijk heeft, wat kun je hieraan doen? Tijdens de bijeenkomst ontstaat er helderheid over ieders rol en hoe je de relaties positief kan beïnvloeden zodat kinderen en (stief)ouders zich prettig kunnen voelen in hun samengesteld gezin.

 

Geen snelle trucjes die de wereld in een dag veranderen. Wel aanwijzingen die je kan gebruiken om tot rust te komen en je rol beter in te nemen als ouder, stiefouder maar ook als professional in je werk met samengestelde gezinnen. Tevens is er ruimte om vragen te stellen.

Resultaat: 

Met deze workshop wil het Scheidingspunt inzicht geven in de dynamiek van een nieuw samengesteld gezin, maar ook handvaten die bij kunnen dragen aan het succes in het hervinden van een nieuw balans.

Data: 

Donderdag 12 mei 2022.

Tijd: 

14.30-16.30 uur.

Locatie:

Stadhuis-Forum, Stadhuisplein 1 in Zoetermeer (trainingsruimte 2, etage 2a.)

Maximale groepsgrootte: 

15

Aantal bijeenkomsten: 

1

Aangeboden door: 

Jordie Vos (Stiefcoach en trainer bij Stiefgoed)

Contactpersoon voor vragen en/of aanmelden:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.