We maken op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden.

Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het gebruik van onze cookies.

verberg deze melding

Wat:
Individueel cursusaanbod voor ouders waarbij langdurige spanningen zijn bij hooglopende echtscheidingsconflicten.

Voor wie:
Ouders die in scheiding liggen, waarbij rechtszaken lopen die niet gestopt kunnen worden en waarbij al verschillende hulpvormen zijn geprobeerd die geen verandering gebracht hebben.

Data:
Op afspraak. 

Waarom Recht doen aan je kind?
Een scheiding is altijd een pijnlijk proces, je bent teleurgesteld in elkaar, boos en verdrietig. Maar sommige scheidingen ontaarden in een hevige strijd met steeds weer juridische procedures. Kinderen lopen hierbij schade op. Ze worden bedreigd in hun ontwikkeling, trekken zich terug of slaan juist van zich af. In deze situatie is hulp voor ouders hard nodig, Het programma “Recht doen aan je kind” kan jullie als ouders helpen de strijd te staken, je problemen op te lossen en een veilige omgeving te bieden voor je kinderen. Het is een nieuw programma, speciaal gericht op het in korte tijd perspectief bieden op een toekomst zonder strijd. Jullie krijgen verschillende mogelijkheden aangereikt om de knelpunten op te lossen. Jullie worden ondersteund door juridische adviseurs en hulpverleners, zodat jullie kunnen werken aan een veilig basis voor je kinderen. Jullie familie en vrienden worden betrokken bij de oplossing van de problemen zodat zij jullie tijdens het programma en in de toekomst kunnen steunen.

Resultaat:
Het doel van de cursus is dat het welzijn van de kinderen weer centraal komt te staan. Met behulp van Recht wordt er gewerkt aan het verminderen en wegnemen van onderliggende spanningen tussen ouders waardoor de communicatie, veiligheid en destructieve patronen doorbroken worden.

Tijd
In overleg.

Locatie: 
Op afspraak. 

Maximale groepsgrootte: 
6 gezinnen

Aantal bijeenkomsten:
Het programma bestaat uit vier fasen, waarbij elke fase drie maanden duurt. Het gehele traject duurt 1 jaar. Tijdens elke fase is er een groepsbijeenkomst met andere ouders die ook het traject volgen.

Aangeboden door: 
De Opvoedpoli  en Horizon

Contactpersoon voor vragen en/of aanmelden: 
Nica Garcia
Telefoon: 079 - 88 95 766 of 06 - 401 44 742
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijzonderheden:
Een aanmelding wordt pas aangenomen als er een verwijzing is van een actieve verwijzer (bijvoorbeeld Raad van de Kinderbescherming, advocaat of rechter). Deze verwijzers bespreken eerst met jullie de mogelijkheden van het programma en vragen of jullie bereid zijn om mee te doen. Ook consulteert de verwijzer het Kenniscentrum Kind en Scheiding. Zij kunnen beoordelen of het programma voor jullie passend is. Jullie moeten hiervoor toestemming geven; dit kan door het toestemmingsformulier te ondertekenen. Als het programma passend is en jullie willen meedoen dan gaat de verwijzer op zoek naar financiering. Vervolgens wordt er een informatiegesprek met jullie ingepland. Bij verwijzing door de rechter moeten jullie zelf contact opnemen met het programma om je aan te mleden. Wij gaan dan met jullie op zoek naar een verwijzer die jullie zaak kan bespreken met het expertiseteam en die financiering voor het traject kan aanvragen.

Kosten:
Middels gemeentelijke beschikking.

Contact

 

Adres:
Het Forum
Plein Mens en Maatschappij 
Stadhuisplein 1
2711 EC Zoetermeer

tel: 079 - 331 03 25

www.meerpunt.nl

meerpunt@zoetermeer.nl

Whatsapp: 06 - 25 70 77 31© Meerpunt Zoetermeer

De op deze website gebruikte foto’s illustreren doorsnee Zoetermeerse gezinnen.
De plaatsing bij de tekst is puur illustratief. Het is niet zo dat de afgebeelde personen het onderwerp zijn van de tekst.
Het beeldrecht van de foto’s berust bij de gemeente Zoetermeer.

Video's door Luuk Zandbergen

Ontwerp website:

BB Go