We maken op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden.

Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het gebruik van onze cookies.

verberg deze melding
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 192 niet laden

Wat:
Behandeling met als doel dat kinderen uit de knel raken. Met behulp van behandeling wordt de strijd tussen ouders minder destructief en worden er nieuwe wegen gevonden om met de conflicten om te gaan.


Voor wie:
Voor ouders die verstrikt zijn geraakt in scheidingsconflicten rond de zorg voor de kinderen, wonen, financiën en andere belangrijke onderwerpen; de zogeheten vechtscheiding.


Wanneer:
Nog niet bekend

Waarom Kind uit de Knel: 

Wanneer ex-partner na de scheiding in een ernstige en langdurige strijd terechtkomen beïnvloed dit het leven en welzijn van alle betrokkenen, kinderen, ouders en de mensen om hen heen.
De risico's op trauma's, angsten en andere psychische problemen zijn groot, voor kinderen en voor ouders. Tijdens de behandeling Kind uit de Knel nemen ouders deel aan de oudergroep waarin gewerkt wordt aan het terugdringen van destructieve patronen en terugkerende problemen. Twee therapeuten begeleiden de groep, en helpen constructieve stappen te nemen. Parallel aan de oudergroep komen onder leiding van twee kindertherapeuten de kinderen bij elkaar. Zij maken films, posters, tekeningen, muziek, en dergelijke over het thema 'ouders die ruzie hebben'

Resultaat: 

Het doel van de cursus is dat kinderen uit de knel raken. Met behulp van de cursus wordt de strijd tussen ouders minder destructief en worden er nieuwe wegen gevonden om met de conflicten om te gaan. Zo kunnen de kinderen zich weer veilig voelen. Dit is nodig om zich goed te ontwikkelen.

Data: 

Nog niet bekend.

Tijd: 
Binnen de regio Haaglanden vindt de behandelgroep Kinderen uit de Knel vaak op donderdagmiddagen plaats. 

Locatie: 

Nog niet bekend.

Maximale groepsgrootte: 

6 ouderparen

Aantal bijeenkomsten: 

Na aanmelding wordt er een eerste intake gepland. De eerste intake heeft tot doel om kennis te maken, informatie te geven over de voorwaarden, deelname en werkwijze van de groep. In het tweede intakegesprek is er meer ruimte om ouders te leren kennen en wordt aanvullende informatie gevraagd. biedt ouders ruimte voor vragen die zijn blijven liggen. De intake van de kinderen vindt op de¬zelfde tijd plaats als het tweede intakegesprek van de ouders. Bij aanvang van de behandelgroep (na de twee intakes) is er een netwerkbijeenkomst. Dan zijn er acht of negen groepsbijeenkomsten van twee uur, met een tussen- en eindevaluatie. De kinderen nemen deel aan de kindergroep die op dezelfde tijden in hetzelfde pand plaatsvindt

Aangeboden door: 

De Opvoedpoli / Care-Express

Contactpersoon voor vragen en/of aanmelden: 

Anja van Dijk

06 - 40 92 90 81
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijzonderheden:
Om mee te doen met de behandeling moeten ouders bereid zijn om juridische procedures (tijdelijk) te stoppen of on hold te zetten. Een aanmelding wordt pas aangenomen als er een verwijzing ‘SGGZ code 54002 Kinderen uit de Knel max 60 uur’ is van een actieve verwijzer (bijvoorbeeld van Jeugd & Gezinhulp (JGH), Jeugdbescherming of de Raad van de Kinderbescherming), die ook aanwezig is bij de intake, de tussenevaluatie en de eindevaluatie. De aanmelding is pas compleet als beide ouders de vragenlijsten en aanmeldformulieren hebben ingevuld. Deze kunnen worden opgevraagd bij de contactpersoon. Pas dan wordt het intakegesprek ingepland waarbij beide ouders aanwezig moeten zijn.

Kosten:

Kosteloos.

 

Contact

 

Adres:
Het Forum
Plein Mens en Maatschappij 
Stadhuisplein 1
2711 EC Zoetermeer

tel: 079 - 331 03 25

www.meerpunt.nl

meerpunt@zoetermeer.nl

Whatsapp: 06 - 25 70 77 31 

© Meerpunt Zoetermeer

De op deze website gebruikte foto’s illustreren doorsnee Zoetermeerse gezinnen.
De plaatsing bij de tekst is puur illustratief. Het is niet zo dat de afgebeelde personen het onderwerp zijn van de tekst.
Het beeldrecht van de foto’s berust bij de gemeente Zoetermeer.

Video's door Luuk Zandbergen

Ontwerp website:

BB Go