We maken op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden.

Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het gebruik van onze cookies.

verberg deze melding
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 192 niet laden

Wat:
Cursus met als doel dat kinderen uit de knel raken. Met behulp van de cursus wordt de strijd tussen ouders minder destructief en worden er nieuwe wegen gevonden om met de conflicten om te gaan.


Voor wie:
Voor ouders die verstrikt zijn geraakt in scheidingsconflicten rond de zorg voor de kinderen, wonen, financiën en andere belangrijke onderwerpen; de zogeheten vechtscheiding.


Wanneer:
Nog niet bekend

Waarom Kind uit de Knel: 

Wanneer ex-partner na de scheiding in een ernstige en langdurige strijd terechtkomen beïnvloed dit het leven en welzijn van alle betrokkenen, kinderen, ouders en de mensen om hen heen.
De risico's op trauma's, angsten en andere psychische problemen zijn groot, voor kinderen en voor ouders. Tijdens de cursus Kind uit de Knel nemen ouders deel aan de oudergroep waarin gewerkt wordt aan het terugdringen van destructieve patronen en terugkerende problemen. Twee therapeuten begeleiden de groep, en helpen constructieve sappen te nemen. Parallel aan de oudergroep komen onder leiding van een psycholoog of pedagoog de kinderen bij elkaar. Zij maken films, posters, tekeningen, muziek, en dergelijke over het thema 'ouders die ruzie hebben'

Resultaat: 

Het doel van de cursus is dat kinderen uit de knel raken. Met behulp van de cursus wordt de strijd tussen ouders minder destructief en worden er nieuwe wegen gevonden om met de conflicten om te gaan. Zo kunnen de kinderen zich weer veilig voelen. Dit is nodig om zich goed te ontwikkelen.

Data: 

Nog niet bekend.

Tijd: 

Nog niet bekend.

Locatie: 

Nog niet bekend.

Maximale groepsgrootte: 

6 ouderparen

Aantal bijeenkomsten: 

Bij aanvang is er een netwerkbijeenkomst en acht daarop volgende groepsbijeenkomsten van twee uur. De kinderen nemen deel aan de kindergroep die op dezelfde tijden in hetzelfde pand plaatsvindt.

Aangeboden door: 

De Opvoedpoli / Care-Express

Contactpersoon voor vragen en/of aanmelden: 

Adam van Holten

06 - 53 68 23 47 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijzonderheden:

Om mee te doen met de cursus moeten ouders bereid zijn om juridische procedures (tijdelijk) te stoppen of on hold te zetten. Een aanmelding wordt pas aangenomen als er een verwijzing ‘Ambulante Jeugdhulp’ is van een actieve verwijzer (bijvoorbeeld van Jeugd & Gezinhulp (JGH), Jeugdbescherming of de Raad van de Kinderbescherming), die ook aanwezig is bij de intake, de tussenevaluatie en de eindevaluatie. Een verwijzing van de huisarts is dus niet geldig! De aanmelding is pas compleet als beide ouders de vragenlijsten en aanmeldformulieren hebben ingevuld. Pas dan wordt het intakegesprek ingepland waarbij beide ouders aanwezig moeten zijn.

Kosten:

Kosteloos.

 

Contact

 

Adres:
Het Forum
Plein Mens en Maatschappij 
Stadhuisplein 1
2711 EC Zoetermeer

tel: 079 - 331 03 25

www.meerpunt.nl

meerpunt@zoetermeer.nl

Whatsapp: 06 - 25 70 77 31© Meerpunt Zoetermeer

De op deze website gebruikte foto’s illustreren doorsnee Zoetermeerse gezinnen.
De plaatsing bij de tekst is puur illustratief. Het is niet zo dat de afgebeelde personen het onderwerp zijn van de tekst.
Het beeldrecht van de foto’s berust bij de gemeente Zoetermeer.

Video's door Luuk Zandbergen

Ontwerp website:

BB Go