We maken op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden.

Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het gebruik van onze cookies.

verberg deze melding

De cursus Kinderen uit de knel wordt in regio Haaglanden aangeboden door De Opvoedpoli / Care-Express  en is bedoeld voor ouders die verstrikt zijn geraakt in scheidingsconflicten rond de zorg voor de kinderen, wonen, financiën en andere belangrijke onderwerpen; de zogeheten vechtscheiding. Deze conflicten kunnen van korte duur zijn of langer duren en beïnvloeden het leven en welzijn van alle betrokkenen, kinderen, ouders en de mensen om hen heen.

Doelstelling
Het doel van de cursus is dat kinderen uit de knel raken. Met behulp van de cursus wordt de strijd tussen ouders minder destructief en worden er nieuwe wegen gevonden om met de conflicten om te gaan. Zo kunnen de kinderen zich weer veilig voelen. Dit is nodig om zich goed te ontwikkelen.
 
De cursus
Kinderen hebben een veilige omgeving nodig om zich goed te ontwikkelen. Na aanmelding vinden er twee intakegesprekken met beide ouders plaats. Bij aanvang is er een netwerkbijeenkomst en acht daarop volgende groepsbijeenkomsten van twee uur. De kinderen nemen deel aan de kindergroep die op dezelfde tijden in hetzelfde pand plaatsvindt. In de ouder-groep wordt gewerkt aan thema's die relevant zijn voor ouders die gevangen zitten in een zeer conflictueuze scheiding.
 
Aanmelden
Om mee te doen met de cursus moeten ouders bereid zijn om juridische procedures (tijdelijk) te stoppen of on hold te zetten. We nemen een aanmelding pas aan als we een verwijzing ‘Ambulante Jeugdhulp’ binnen hebben gekregen van een actieve verwijzer (bijvoorbeeld het Jeugd & Gezinsteam, Jeugdbescherming of de Raad van de Kinderbescherming), die ook aanwezig is bij de intake, de tussenevaluatie en de eindevaluatie. Een verwijzing van de huisarts is dus niet geldig! De aanmelding is pas compleet als beide ouders de vragenlijsten en aanmeldformulieren hebben ingevuld. Pas dan gaan we over tot het inplannen van het intakegesprek waarbij beide ouders aanwezig moeten zijn. 

Wanneer?
De bedoeling is om de eerstvolgende groep te starten in september 2018.
De coördinatie van de aanmeldingen wordt gedaan door:
Adam van Holten:  06 - 53 68 23 47   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ContactAdres:
Het Forum
Plein Mens en Maatschappij 
Stadhuisplein 1
2711 EC Zoetermeer

tel: 079 - 331 03 25

www.meerpunt.nl

meerpunt@zoetermeer.nl

Whatsapp: 06 - 25 70 77 31

Deze organisaties vormen het kernteam van het Scheidingspunt Zoetermeer:

© Meerpunt Zoetermeer

De op deze website gebruikte foto’s illustreren doorsnee Zoetermeerse gezinnen.
De plaatsing bij de tekst is puur illustratief. Het is niet zo dat de afgebeelde personen het onderwerp zijn van de tekst.
Het beeldrecht van de foto’s berust bij de gemeente Zoetermeer.

Video's door Luuk Zandbergen

Ontwerp website:

BB Go