We maken op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden.

Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het gebruik van onze cookies.

verberg deze melding

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 192 niet laden

Wat: Groepstraining.

Voor wie: Kinderen van 6 tot 8 jaar waarvan de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn.

Wanneer: Najaar 2024. Aanmelden is al mogelijk.

Wat: Groepstraining Dappere Dino's voor kinderen van 6 tot 8 jaar waarvan de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn 

Een scheiding heeft veel invloed op het leven van een kind. Tijdens de scheiding, direct erna, maar ook als de scheiding al lang(er) geleden is. Kinderen kunnen de angst hebben om alleen gelaten te worden, hoop dat het weer goed komt tussen de ouders, heimwee naar hoe de situatie eerst was en boosheid en schuldgevoelens komen veel voor. Hieraan besteedt Dappere Dino’s bewust en op een speelse manier aandacht. De training biedt kinderen hulp bij het spelenderwijs benoemen en herkennen van hun ervaringen, gevoelens en gedachten. In de groep wordt voor een veilige sfeer en vertrouwen gezorgd en met aandacht omgegaan met de informatie van de kinderen. In 10 bijeenkomsten leren kinderen omgaan met probleemsituaties en ontwikkelen zij meer zelfvertrouwen.

Ouders worden ook betrokken en krijgen tijdens de twee ouderbijeenkomsten informatie en handvaten.

De belangrijke doelen van Dappere Dino’s zijn:

  • Het ervaren van steun van kinderen die even oud zijn die hetzelfde meemaken om zo de spanning van de scheiding te verminderen.
  • Het leren van problemen oplossen zodat kinderen beter om kunnen gaan met gevoelens na de scheiding.
    Kinderen voelen zich minder alleen, verdrietig en boos, leren dat de scheiding niet hun schuld is en dat zij van beide ouders mogen houden.

Wat gebeurt er tijdens de training?

In de training speelt de handpop, een groepsdino met de naam Rex, een centrale rol. Rex is een handpop die de trainer gebruikt om gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Rex is een leuk vriendje die ook gescheiden ouders heeft en zijn ervaringen deelt met de kinderen uit de groep. Rex is ook een belangrijk voorbeeld in het oefenen van vaardigheden in probleemoplossen met de kinderen tijdens een poppenspel. Met hulp van Rex elkaar ontdekken kinderen dat ze geen schuld hebben aan de scheiding, leren ze verschillende gevoelens die je kan ervaren te benoemen en oefenen ze makkelijke manieren om problemen op te lossen. Bijvoorbeeld als je jarig bent en je eigenlijk wilt dat papa èn mama erbij zijn. Welke gevoelens kan je dan hebben? Hoe hebben andere kinderen in de groep dit al ervaren? Wat zou je aan je ouders kunnen vragen?

Naast het poppenspel worden veel creatieve materialen en spelvormen gebruikt zoals voorleesboeken, spelletjes, kaartjes en tekeningen. Aan het einde van iedere bijeenkomst krijgen kinderen een werkblad mee uit het ‘Ik kan een heleboel-boekje’. De werkbladen horen bij de inhoud van de bijeenkomsten.  Het boekje is een manier om thuis verder te gaan met de training: het kind oefent en de ouder kan helpen.

Bekijk hier het introductiefilmpje. 

Data: wordt nog bekend gemaakt.

Intake- en evaluatiegesprekken met ouders
Intake- en evaluatiegesprekken met ouders worden ingepland (beide online). 

Tijd: 16:00 – 16:45 uur.

Locatie: volgt

Maximale groepsgrootte: 7 kinderen.

Contactpersoon: voor vragen en/of aanmelden: Meerpunt Inlooppunt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.nl of 079-3310325.

Bijzonderheden: Voor deelname aan deze training is toestemming nodig van beide ouders middels een toestemmingsformulier. 

Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.