We maken op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden.

Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het gebruik van onze cookies.

verberg deze melding

KIESgroep voor Primair Onderwijs

Wat: Spel- en lotgenotencontactgroep.

Voor wie: Kinderen uit groep 4 t/m 8 waarvan de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn.

Wanneer: Gestart 30 oktober 2023. Aanmelden voor voorjaar 2024 is al mogelijk!

Waarom de KIESgroep:
De KIESgroep is een spel- en lotgenotencontactgroep voor kinderen van wie de ouders gaan scheiden, in scheiding liggen of gescheiden zijn. De groep biedt het kind de mogelijkheid om, zonder loyaliteitsconflict, te praten met leeftijdgenootjes wat de scheiding voor hem of haar betekent. Door middel van gesprekken en spel leren de kinderen dat emoties die daarbij horen heel normaal zijn. Ze leren de scheiding beter te begrijpen, dat zij het recht hebben om voor hun eigen belangen op te komen, dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de pijn en het verdriet van hun ouders en dat het juist fijn is als ouders weten wat er in hen omgaat.

Resultaat: Ervaring leert dat kinderen na het volgen van de groep vaak de scheiding beter begrijpen, meer gaan praten over de scheiding en beter voor zichzelf opkomen.

Kijk voor meer informatie op de officiƫle website van KIES: www.kiesvoorhetkind.nl.

Data: volgt.

Tijd: volgt.

Groepsgrootte: Maximaal 10 kinderen.

Locatie: volgt.

Aangeboden door: volgt

Aanmelden of vragen: Meerpunt Inlooppunt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 079-3310325.

Bijzonderheden: Om mee te doen aan deze training is toestemming nodig van beide ouders. Hiervoor moet een toestemmingsformulier worden ingevuld en ondertekend. Er zal een intake en evaluatiebijeenkomst (online) met ouders gepland worden. 

Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.