We maken op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden.

Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het gebruik van onze cookies.

verberg deze melding

Cursus voor ouders die als gevolg van een scheiding op een manier met elkaar omgaan dat kinderen eronder lijden.

Soms zijn als gevolg van een scheiding de verhoudingen tussen ouders zo verstoord, dat kinderen eronder lijden. Voor het kind is het belangrijk om met beide ouders goed om te gaan. Daarom bieden onze speciaal getrainde hulpverleners ondersteuning bij het uitvoeren van een goede omgangsregeling. Het is hierbij belangrijk dat de ouders zich richten op het hier en nu én op de toekomst, niet op het verleden. Beide ouders zijn verantwoordelijk voor het succes van de hulp. We werken aan een betere onderlinge communicatie en het omgaan met conflicten. Dit betekent dat ouders samen goede afspraken maken en deze afspraken ook nakomen, in het belang van het kind. Ouderschap blijft heeft een korte module van 5 gesprekken en een lang traject die 6 tot 9 maanden duurt.
http://www.jeugdformaat.nl/jongeren/hoe_krijg_je_hulp_/ouderschap_blijft

Wat: Ouderschap blijft: voor ouders die als gevolg van een scheiding op een manier met elkaar omgaan dat kinderen eronder lijden
Waar en wanneer: Croesinckplein 24-26 te Zoetermeer. Hele jaar doorlopend
Tijd: op afspraak
Kosten: gratis
Aangeboden door: Jeugdformaat

Contact

Het Scheidingspunt van Zoetermeer is een samenwerkingsverband tussen Kwadraad, Opvoedpoli, Jeugdformaat en Schoolformaat, Kinder en Jongeren rechtwinkel (KJRW), Jeugd en gezinshulp Zoetermeer (JGH), Meerpunt en Scheidingsbegeleiding Zoetermeer. De partners hebben kennis op het gebied van het begeleiden van gescheiden gezinnen in Zoetermeer. Zij bieden laagdrempelige hulp, maar ook specialistische jeugd- en volwassen zorg, bemiddeling en praktische/zakelijke begeleiding.

Informatie & Advies

Deze website geeft informatie over de hulp die aangeboden wordt binnen Zoetermeer. Het inzetten van vroegtijdige hulp vergroot het welzijn van kinderen en hun ouders. Op deze manier kunnen problematische scheidingen eventueel voorkomen worden. Ouders, jongeren en andere betrokkenen kunnen ook face-to-face hun vragen stellen bij het Meerpunt inlooppunt. De Meerpuntmedewerker kan de vraag zelf beantwoorden en/of je in contact brengen met de juiste persoon.

Voor de actuele openingstijden van het Meerpunt Inlooppunt klikt u hier.

Adres:
Het Forum
Plein Mens en Maatschappij 
Stadhuisplein 1
2711 EC Zoetermeer

tel: 079 - 331 03 25

www.meerpunt.nl

info@meerpunt.nl

Whatsapp: 06 - 25 70 77 31

Deze organisaties vormen het kernteam van het Scheidingspunt Zoetermeer:

© Meerpunt Zoetermeer

De op deze website gebruikte foto’s illustreren doorsnee Zoetermeerse gezinnen.
De plaatsing bij de tekst is puur illustratief. Het is niet zo dat de afgebeelde personen het onderwerp zijn van de tekst.
Het beeldrecht van de foto’s berust bij de gemeente Zoetermeer.

Video's door Luuk Zandbergen

Ontwerp website:

BB Go