We maken op onze website gebruik van cookies voor technische, analytische en marketingdoeleinden.

Door verder te gaan met het browsen op onze website stemt u in met het gebruik van onze cookies.

verberg deze melding

Wat:" SCHIP-aanpak" is een methodiek  waarbij het verlies en conflict centraal staan. Er wordt gewerkt vanuit de visie dat er aandacht moet zijn voor het verlies dat schuilgaat achter het conflict waardoor er ruimte wordt gecreeërd voor mogelijke oplossingen. 

Voor wie: Voor stellen of ex-partners die structureel in conflict zijn geraakt, de situatie zich alleen maar verhardt en andere hulp geen uitkomst meer biedt. De SCHIP-aanpak kan bijdragen tot het opnieuw verbinden tussen (ex-)partners als ouders.
 

Wanneer: Op afspraak. 

Hoe: In vijf fasen wordt aan de hand van het HART-model het verlies (rouw) en het conflict in kaart gebracht. Aan de hand van vragen worden situaties geanalyseerd en komen de betrokkenen tot inzicht (in: eigen aandeel, kwetsuren en intenties). Dit kan ertoe leiden dat ouders elkaar weer kunnen zien en er zelfs vergeving mogelijk is. Hierdoor staan de ouders opnieuw met elkaar in verbinding op een manier die past bij de nieuwe situatie en waar ze weer kunnen samenwerken. Deze methode verschilt van mediation e.d. doordat het dieper ingaat op de onderliggende problematiek van het conflict en het conflict bij de kern wordt aangepakt. 

Waar: Ook in Zoetermeer wordt er SCHIP aangeboden door samenwerkingspartners.

Meer informatie: Bel met het Scheidingspunt Zoetermeer of ga naar de website: www.schip-aanpak.nl.